Komentiraj

[5. misija] Dan jednog Samsung Mob!lera

I eto dođe 5. misija. Cilj mi je prikazati Vam kako mi moj Samsung Android uređaj svakodnevno pomaže.

Kako dan započinje buđenjem, započet ćemo Samsung Smart Alarmom.

Smart Alarm vas budi polagano, tako što lagano pojačava glasnoću zvona, a usporedbu raspoloženja nakon buđenja alarmom i Smart Alarmom možete vidjeti na video klipu ispod.

Kad ste već uzeli uređaj u ruke kako bi izgasili alarm, odmah možete provjeriti što vas očekuje danas.
Widgeti će Vam pokazivati sve što vi želite – vremenske prilike i neprilike, rasporede, zadaće, nove forumske postove….

 

Nakon što Vas je Samsung pripremio za novi dan, vrijeme je za akciju. Ugrađeni GPS transmitter će preko Google Mapa pokazati sve prečace kako bi mogli što prije doći do mjesta gdje trebate biti.
GPS transmitter možete koristiti i za druge stvari, poput praćenja rute kojom idete, te brzine i visinske razlike. Ta funkcija je meni vrlo korisna kada sam na bicikli, ali može poslužiti za trčanje, jedrenje ili neki drugi sport.
Naravno za to ćete trebati i određene programe, a sve ih možete besplatno skinuti sa Marketa. Ja preporučam Endomondo (koji ima i PRO verziju koja se plaća), te SportsTracker. Oni će voditi zapise, koje ćete moći djeliti sa prijateljima preko njihovih web stranica: ENDOMONDO SPORTSTRACKER

Kada tako zalutate biciklom u neku pustopoljinu daleko od PC-a, sve vaše mailove dobivate na uređaj, i možete im pristupiti u bilo kojem trenutku preko Email aplikacije. Samo upišete svoj username i password i to je to (ako ima potrebe, namjestite i postavke vašeg servera). Tako mogu dobiti sve informacije koje mi trebaju odmah, bio ja kod kuće ili na brdu udaljen desetke kilometara od najbližeg PC-a.

Tu je i Office aplikacije u kojoj mogu isčitati sve office datoteke na uređaju, što je veoma korisno ako imate rutu vožnje opisanu u word dokumentu. Isto tako možete i izmjenjivati te dokumente ako pronađete kakve greške.

Ako niste okupili ekipu, vožnja je uvijek zanimljivija uz glazbu. Glazbu možete reproducirati ili preko ugrađenog playera ili s malih milijun playera s marketa, bilo besplatnih, bilo plaćenih. Ugrađeni player može reproducirati manje više sve formate glazbe, a sinkronizira glazbene datoteke po folderima ili po tagovima, te dodjeljuje album artwork glazbenim datotekama.  Video zapise koje snimite uvijek možete pogledati preko video playera koji je sposoban reproducirati FullHD video koji snimite ovim uređajem, i tako uvijek možete vidjeti ima li kakvih greški koje bi trebali ispraviti na video zapisu.

Nakon što se vratim kući sa nekog takvog izleta, tu će uvijek biti slika i videa, a njih možete uz nekoliko klikova/tapova poslati preko WiFi mreže na svoj PC bez potrebe za kabelom. To omogućava servis AllShare. Preko njega možete reproducirati slike, videe i muziku preko WiFi mreže na sva računala u kući, Samsung Smart TV i ostale smartphoneove.

Ako nemam sreće i dosađujem se negdje čekajući, posegnut ću za nekom igrom, od malih milijun dostupnih za ovaj uređaj i tako prikratiti vrijeme. Tu ima igri za svačiji ukus, a popriličan je broj onih koje su toliko jednostavne, ali i toliko zabavne da izazivaju ovisnost. Poput recimo Can Knockdown 2.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: