Komentiraj

[6. misija] Google Cloud servisi na Samsung Android uređaju

Jednom kada ste upalili svoj Android uređaj, Google je od vas zatražio da se ulogirate svojim Google računom ili da napravite jedan u slučaju da tada niste imali svoj račun.

Preko Google računa su se sinkronizirali vaši kontakti, kalendar, aplikacije u slučaju da ste prešli sa nekog drugog Android uređaja itd itd. Svi ti podatci su bili u oblaku, odnosno, svi ti podatci su vam bili dostupni bilo kada i bilo gdje preko interneta.

ČEMU TO SVE?

Meni je to kao Samsung Mob!leru odlična stvar, jer se ne treba puno mučiti sa backup-om podataka prilikom prelaska s jednog uređaja na drugi, a isto tako se ne morate bojati da ćete izgubiti važne podatke ako nešto ne završi kako je trebalo.

ŠTO JE SVE MOGUĆE?

Uz kontakte možete pohraniti brdo informacija, od fotografije, do e-mail adresa i Skype/MSN/… računa. Rođendani osoba u imeniku će se sinkronizirati sa kalendarom i obavijestiti vas o rođendanu, jer ipak morate svojoj ženi zapamtiti rođendan ;).

Isto tako u kalendar možete uvrstiti brdo drugih informacija, od važnih sastanaka, rokova ili godišnjica, te postaviti alarm kako bi vas vaš Samsung obavijestio na vrijeme.

Preko Google Docs-a možete pristupiti vama važnim dokumentima sa vašeg Samsung smartphone-a i tableta i tako nađete zamjenu za svoj (u većini slučajeva) teški laptop/notebook.

Svi mail-ovi se automatski sinkroniziraju s GMail računom, a po želji možete namjestiti i obavijest o primitku mail-a, tako da mail može postati vrlo jeftina metoda komunikacije uz svugdje dostupne Wi-Fi hotspot-ove i jeftine internet tarife.

MULTIMEDIJA U CLOUD-u

Naravno, uz te “ozbiljne” servise, tu su sada novi Google Play Music i Google Play Movies, te već poznata Google Picasa. Ti servisi se brinu za multimedijalnu pohranu, pa tako možete nositi svoju glazbenu kolekciju svuda i u slučaju da nemate SD karticu velikog kapaciteta ili pak gledati filmove iz bogate internet videoteke.

Picasa je tu kako bi pohranili i dijelili svoje fotografske zgode i nezgode sa prijateljima, bilo da ste u svome domu ili ste na drugom kraju svijeta.

To bi bilo ukratko o Google Cloud servisima dostupnima na vašem Android Samsung uređaju. Mogućnosti su ogromne, a jednom kada se naviknete na Cloud i naučite koristiti sve funkcije, vaš Samsung se pretvara u vašeg poslovnog partnera, multimedijalni player i još puno toga 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: