Komentiraj

[8. misija] Samsung Dive

Prvi put čujete za ovo? Ne brinite, niste puno gori od mene, i ja sam za ovo saznao nedavno.

A što je to?

Samsung Dive je, najjednostavnije rečeno, servis za praćenje i kontroliranje vašeg uređaja na daljinu. Glavna namjena servisa je pronalazak uređaja koji je ukraden ili izgubljen, a namijenjen je korisnicima Samsung smartphoneova.

Kako radi?

Prijavite se svojim Samsung računom, na kojega se prijavite i na vašem Samsung uređaju, te u postavkama dozvolite upravljanje uređaja na daljinu i Samsung Dive je spreman za korištenje.

Podržani uređaji

Podržani su skoro svi noviji Samsung Android i Bada OS uređaji, te Android tableti. Razlika je jedino u podržanim aplikacijama. To su bili odgovori na osnovna pitanja, a ako ste i dalje zainteresirani za čitanje, sada ću malo podrobnije objasniti sve funkcije.

Track My Mobile

Kao što i samo ime funkcije kaže, ova funkcija služi za praćenje uređaja pomoću GPS-a i internet veze. Imate dvije opcije – pronalazak i praćenje uređaja. Pronalazak uređaja će prikazati trenutnu poziciju uređaja, a praćenje uređaja će, logično, pratiti uređaj. Praćenje se vrši u intervalima od 15 minuta tokom 12 sati. Sasvim dovoljno da bi locirali vaš izgubljeni ili ukradeni uređaj.

Lock My Mobile

Ne želite da vam lopov prčka po uređaju? Idealna funkcija za vas. Možete napisati broj koji želite da bude kontakt vas i osobe koja je ‘pronašla’ vaš uređaj, pa će pozivanje tog broja biti jedina funkcija uređaja dok se ne unese vaš proizvoljni PIN.

Ring My Mobile

Ova funkcija će pomoći ako vam je uređaj pao ispod kreveta ili je zalutao negdje po stanu, a vi ga ne možete naći. Isto tako, lopovu koji je ukrao vaš uređaj može zagorčati život. Uređaj će zvoniti maksimalnom glasnoćom neovisno je li postavljen na bešumno ili vibraciju, sve dok se ne zaustavi tipkom na uređaju. Ako je itko ukrao vaš uređaj, sada će požaliti 😀

Call/Message Forwarding

Ova funkcija može poslužiti svakome tko želi nositi sa sobom samo jedan uređaj, a očekuje vrlo važan poziv ili poruku. Isto tako, ako ste jedan od zaboravljivih ljudi, te ste izgubili uređaj, možete forwardirati pozive i SMS-ove na uređaj kojemu možete pristupiti i tako ne propustiti pozive upućene na izgubljeni uređaj.

Call logs

Želite pratiti koga lopov zove ili samo volite stalkati osobe koje koriste vaš uređaj. Totalno svejedno, ova funkcija će poslužiti kako bi znali kome su sve upućeni pozivi sa vašeg uređaja.

Wipe Out My Mobile

Funkcija koju ćete iskoristiti u krajnjim slučajevima nužde. Nakon korištenja ove funkcije više nećete moći koristiti Samsung Dive, ali ćete spriječiti lopova da se domogne važnih podataka spremljenih na uređaju, ako uopće ima takvih podataka. Ipak, ova funkcija neće izbrisati podatke sa SIM-a niti sa SD kartice.
Moja pretpostavka je da ćete ovu funkciju koristiti samo ako želite jednim klikom izbrisati sve aplikacije sa uređaja i vratiti sve kako je bilo pri kupovini uređaja.

Unlock My Screen

Ova funkcija nije dostupna na svakom uređaju, a i njena svrha nije baš najfunkcionalnija. Vjerojatno je tu ako se dogodi neki bug sa unlock screenom, te ne možete oključati vaš uređaj.

Nadam se da vam je jasno o čemu se radi, te se nadam da će ovaj ‘tutorial’ pomoći ako slučajno izgubite uređaj. Uživajte 😉

Za korisnike Custom ROM-ova [SGSII I9100]

Kako bi mogli koristiti ovu funkciju na vašem Samsungu sa Custom ROM-om, morat ćete flashati ovaj file. [LINK]

To radite na vlastitu odgovornost, te napravite backup prije toga. Isprobano na par ROM-ova: -VK-, CheckROM, WanamLite.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: