Komentiraj

Samsung Galaxy S III – evolucija prethodnika

Samsung Galaxy S II je bio najpopularniji i najbolji Android uređaj prošle generacije. Takav uspijeh je zadužio njegovog nasljednika, koji nosi ime Samsung Galaxy S III.

Kako će novi Samsungov flagship sačuvati reputaciju?

Novi uređaj je dosta napredniji i bolji od prethodnika. Unaprijeđenja su od samog srca uređaja, pa do vanjštine.

1. CPU i GPU

Iako je procesor dobri stari Cortex A9, tu je hrpa poboljšanja. Novi procesor je smješten na novi chipset (Exynos Quad 4212), te je bogatiji za dvije jezgre i ima nešto veći takt. Tu je i dobro nam poznati grafički procesor Mali-400MP iz Galaxy S II smartphonea, ali u ovoj reinkarnaciji je bogatiji memorijom (~50MB), kako bi se mogao nositi sa novim programima i igrama, te većom rezolucijom. Sasvim dovoljno da pogoni najnovije HD igre na HD rezoluciji.

2. Ekran

4.8” HD SAMOLED ekran je savršeno bistar, pokriva 105% RGB skale boja, te je jedan od rijetkih ekrana sa crnom crnom bojom. Energetski je efikasniji od SAMOLED+ ekrana koji se ugrađivao u Samsung Galaxy S II, a uz to je još i tanji.

3. Android 4.0 ICS + TW 5.0

Uz novi uređaj, tu je i novi Android 4.0 sa novom verzijom TouchWiz sučelja. Verzija 5.0 donosi novi lockscreen, na kojemu je moguće smjestiti nekoliko prečaca, poboljšano sučelje, te redizajn samog sučelja kako bi bilo što sličnije ICS Holo temi. Ima tu i još hrpa novosti u vidu dodatnih programa, ali o tome nešto kasnije.

4. Baterija

Tu je i nova baterija koja se brine da procesor i ekran ne ostanu bez energije tokom cijelog dana. Uz energetski efikasniji ekran, te novi quad core procesor, baterija od 2100 mAh neće imati problema sa održavanjem uređaja na životu. To su dokazali i prvi testovi: http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s-iii-battery-test-is-ready-does-very-well/

5. Novi senzor kamere

Senzor koji je bio ugrađen u Samsung Galaxy S II je jedan od ponajboljih senzora za smartphoneove, a sam dokaz tomu je i sama činjenica da je ugrađen u novi HTC-ov flagship – One X. Novi senzor je još bolji, pogotovo u mračnim prostorima, tako da možemo biti sigurni kako će S III biti u mogućnosti zamijeniti kompaktne fotoaparate, a tu je i mogućnost snimanja vrhunskog 1080p FullHD videozapisa. Sekundarna kamera je isto poboljšana, sa senzorom od 1.9 MP, koji je sada u stanju snimati i 720p HD video.

6. Dizajn

Ovo je ipak subjektivan izbor, ali meni je ovo najljepši Samsung dosada. Zaobljeni rubovi me podsjećaju na Omniu 2/Jet, koji su mi dizajnerski daleko bolji od Samsung Galaxy S II i ostalih ”kockastih” smartphoneova. Radi tih zaobljenja, sjeda u ruku savršeno. Dosta je ugodniji za korištenje od S II. Kako je HD SAMOLED tanji od SAMOLED+ ekrana, tako je i Samsung Galaxy S III tanji nego prethodnik.

7. Software

Glavni unique selling feature ovog uređaja je napredan software, koji vas vidi, čuje i osjeća.
Tu je hrpa aplikacija koje su napravljene samo za ovaj uređaj, kako bi mogli što bolje iskoristiti sve senzore koji su tu ugrađeni.

Tu su: S Voice, S Beam, Smart Stay, Smart Alert, Best Photo, Buddy Photo Share, AllShare Play, AllShare Cast, Pop up Play, Direct Call, Social Tag,…

Sve ove karakteristike ću pobliže opisati na svome blogu u bližoj budućnosti.

To su samo neke od stvari koje će biti zaslužne za popularnost ovog uređaja. Detaljnije informacije i testovi će biti uskoro 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: