Komentiraj

Samsung Galaxy S4 Active

Jedan od nekoliko uređaja Samsung Galaxy S4 obitelji, uz klasični S4, Galaxy S4 Mini i Galaxy S4 Zoom. Iz samoga imena (Active) se može zaključiti kako je ovaj uređaj namijenjen za ljude koji se bave sportovima i kojima je bitno da je uređaj otporan na malo ekstremnije korištenje koje uključuje popriličnu blizinu vode.

Ovaj uređaj je najsličniji klasičnom S4 uz nekoliko promjena poput ekrana (TFT umjesto AMOLED matrice) i kamere (8MP umjesto 13MP), te jednog zanimljivog featurea kojega je najjednostavnije opisati oznakom IP67. Tu su i quad core procesor i FullHD zaslon, razni senzori i softverski featurei koji se brinu da bi sve radilo jednako dobro kao i na S4 uređaju. P1180049

SPECIFIKACIJE

– CPU quad core Snapdragon Krait 300 @1.9GHz
– GPU Adreno 320
– RAM 2GB
– 5” FullHD TFT zaslon
– 16GB interne memorije
– Android 4.2.2 (Jelly Bean)
– 8MP stražnja, 2MP prednja kamera
– 2600 mAh baterija

IP67

IP67 znači da je uređaj potpuno zaštićen od ikakvog prodiranja prašine, te da je izdržao testove 1m pod vodom u trajanju od 30 minuta. Kako bi uređaj bio što sigurniji pod vodom, na stražnjoj stranici uređaja dolazi upozorenje da dobro zaklopite cover baterije, a i pripazite kako je micro USB cover zatvoren. Sve tipke su vodootporne, a i interesantan je 3,5mm priključak za slušalice koji je vodootporan i ne zahtjeva cover koji bi ga štitio.
Ukoliko uređaj koristite i pod morem, svakako pripazite i na to da ga poslije operete u slatkoj vodi kako bi isprali sol.

(op.a. garancija ne vrijedi za oštećenja nastala djelovanjem vode)

P1180060e

FOTOAPARAT

Fotoaparat ovog uređaja uključuje sve modove koje ima S4, ali i dodatak – mod koji se koristi prilikom fotografiranja pod vodom. Taj mod modificira kontrole, kako bi mogli fotografirati pod vodom, jer TS input pod vodom ne funkcionira.

GROUP PLAY

Funkcija koja omogućava povezivanje uređaja S4 obitelji. Bez problema možete povezati nekoliko uređaja u jedinstveni zvučnik, što odlično funkcionira kada malo veća ekipa želi poslušati neku pjesmu, a jedan uređaj nije dovoljno snažno rješenje.

P1180057m

 

Komentiraj