Komentiraj

Početak druženja sa S III

Nakon Londonskog svjetskog predstavljanja Samsungovog flagship modela – S III, nervozno smo iščekivali dan kada ćemo uređaje dobiti u svoje ruke. Uređaj je lagano krenuo na svjetskim tržištima, došao i na hrvatsko, i znali smo da je taj dan blizu. Što je više vrijeme prolazilo, to smo bili nezainteresiraniji za S II koji smo imali kod sebe. I eto, prošli tjedan dolazi poziv na sastanak u sjedište Samsunga u Zagrebu. S oduševljenjem smo se dogovorili što prije smo mogli doći (bar većina nas, jer članica našeg tima nije bila u mogućnosti doći). Za mene je to značilo 5 sati putovanja busom od Splita do Zagreba, pa onda 5 sati nazad, ali – što se mora nije teško 😀Čak sam morao i tražiti slobodno na poslu od šefa, kako bih nesmetano mogao u Zagreb.

DAN S

Buđenje rano ujutro i kretanje iz Splitske luke u 07:00 autobusom Promet Makarske. Bus začudo – pun. Nakon nekih 11 minuta stiže poruka, ni manje ni više, nego od Mislava iz Samsunga. Napominje nam da spakiramo sve što smo dobili u paketu sa S II, punjače, USB kabele,… Sva sreća pa nisam već bio na putu 😀 , ali ipak, ja sam mislio na to i već noć prije sve sredio i ponio sa sobom.

………………. 5 sati kasnije ……………….

Dolazim u Zagreb, nalazim se sa kolegom Mariom, pa kratimo vrijeme ispred Samsungovog sjedišta u kafiću Le Cinéma. Dobili smo vijest kojom smo nemalo iznenađeni i začuđeni – uređaji koje ćemo dobiti nemaju osposobljeni GSM modul, pa pokušavamo skužiti o čemu je uopće riječ. Kako se vrijeme za sastanak lagano približava i raspravljamo o tome kako bi nas mogli umjesto sa S III iznenaditi Samsung Pocketom, nekim tabletom ili misijom – Mob!leri u retro izdanju -> testiranje Samsungovih starih modela 😀 (što se na sreću nije obistinilo) Lagano nailazi i 3. Mob!ler, Nadan, a ubrzo nam se priključuje i Viktor, koji nam uglavnom prenosi misije koje moramo obaviti i svi iščekujemo Mislavov poziv koji nam pokušava osposobiti uređaje za korištenje GSM mreže.

S III

Dobili smo poziv da se popnemo u zgradu. Smještamo se u ured, a Mislav nam donosi uređaje, 3 bijela Samsunga S III (Ivana nažalost nije bila u mogućnosti doći radi posla). Iako sam već vidio ta uređaj i više ga puta koristio, opet sam bio zadivljen ljepotom. Ipak, ima problem, GSM mreža nije osposobljena. Ipak se radi o Live Demo Unit-u, ali ipak ovaj LDU ima utor za micro SIM i micro SD. To nam daje nekakvu nadu da ćemo se poigrati sa uređajima i lijepo osposobiti sve što se da.

Teška srca mu vraćamo kutijice sa S II unutra, koje smo koristili više od 6 mjeseci. Bilo je zabavno sa njima 🙂

Palimo uređaje i divimo se brzini dok Mislav predstavlja plan za ubuduće, daje nam neke Samsung gudize (kako bi rekao cijenjeni gospodin Quark blogFB), i to čak oni za koje napominje da su to rijetki gudizi. Malo smo tužni radi GSM-a, ali što je tu je. Trenutno je dobro što smo i ovo dobili i zahvaljujemo Mislavu jer se uspio izboriti za 4 uređaja za nas, jer trenutno je stiska sa modelima, pa su i u samome uredu poprilično rijetka pojava. Ono što nas je poprilično razveselilo, to je poziv na ručak, ni manje ni više nego u bosanski restoran. Svaku prigodu koristimo za igranje sa S III, od S Beama do ostalih softverskih rješenja.

Pebble Blue & Marble White

Zaigranost ipak prestaje dolaskom hrane, koja primamljivo izgleda i miriše, a tu je i primamljivo Sarajevsko pivo. (Glavni problem koji smo otkrili sa S III, kamera ne funkcionira najbolje prilikom korištenja masnih ruku za vađenje uređaja iz džepa 😀 )

Sarajevsko pivo

Što se dogodi kada masnim rukama koristite uređaj i slučajno zamastite kameru 😀

U nekom momentu me moj S III čak i malo zeznuo – nisam namjestio sat i mislio sam da je 2 sata manje nego li je zaista i bilo. Sva sreća to sam saznao na vrijeme i nisam zakasnio na autobus. Pri povratku slušam glazbu većinu vremena i divim se izdržljivosti baterije – ~3 sata glazbe – S II -> ~50% baterije, S III -> ~15% baterije, uz još igranja po svemu i svačemu. Poprilično dobar i zadovoljavajući rezultat. Kasnije tokom vožnje čak i malo prezentiram S III suputnici u autobusu, te se uređaj pokazuje kao pravi mamac za poglede 🙂 Dolazak kući je značio samo jedno, istražujemo što i kako napraviti sve potrebno za osposobljavanje GSM-a. Mario i Nadan su imali vremena pa već pogledali neke forume, i približili se rješenju. Kroz koji dan bi mogli imati potpuno funkcionalne uređaje, a dotad, ako znate nešto što bi moglo pomoći, javite mi se na FB, Twitter ili nešto slično (linkovi su na vrhu stranice) 😉

Komentiraj