Komentiraj

S Beam

Što je to?

S Beam je feature koji se bazira na Android Beamu, koji koristi NFC kako bi prebacivao podatke među uređajima (kontakte, glazbu, ovo, ono…).

Ono što je superiornije na S Beamu je to što koristi Wi-Fi Direct, pa je time i prijenos podataka brži. Jedini je problem što trenutno za ovaj feature trebate imati 2 Samsung Galaxy S III uređaja, jer je trenutno S Beam dostupan samo na ovom modelu.

Kako funkcionira?

Poput Android Beama, samo dotaknete 2 uređaja, pričekate sekundu dvije da se dodir registrira i onda označite datoteku koju želite slati. Ostalo vam je još samo prihvatiti datoteku koja se šalje.
As easy as that. I slanje se obavlja gotovo trenutno.

Brzina

Samsung kaže da treba oko 3 minute za file od 1 GB, te 2 sekunde za 10-ak MB. Poprilično brzo, oko 40 Mb/s. Potrebno je samo imati uređaje sa Wi-Fi Directom. Ukoliko se šalje preko NFC-a, brzina će biti manja, nešto poput brzine slanja Bluetoothom.

Ukoliko osoba kojoj šaljete file nema uključen Wi-Fi, Galaxy S III će registrirati slanje S Beamom, te će uključiti Wi-Fi, kako bi slanje podataka bilo što brže.

Zaključak

Feature koji će koristiti ljudima u pokretu, ali samo ako druga osoba ima Galaxy S III. Odlična stvarčica, ali ćemo malo pričekati do veće upotrebljivosti (tj. do dolaska više uređaja sa S Beamom).

Komentiraj