Komentiraj

Samsung Galaxy S III – Dizajn, ekran i kamera

Nakon što sam u prethodnome postu osvrnuo na poboljšanja u odnosu na Samsung Galaxy S II, u ovom postu ću reći nešto više o dizajnu, ekranu, te kameri uređaja.

DIZAJN

Inpiracija za novi Samsung Galaxy  S III je sama priroda. Zaobljeni dizajn, te izbor boja podsjećaju na oblutak. Pebble Blue boja ima ”rige” ispod Hyperglaze zaštitnog sloja koje bi se mogle dočarati kao tragovi kapljica raznesenih vjetrom.
Sve to možete vidjeti iz same reklame za ovaj uređaj.

Zakrivljen je kako bi bio što udobniji u ruci, a tanak je samo 8,6 mm. Jedan od najljepših Samsungovih mobitela ako se mene pita.

EKRAN

Ekran je HD SAMOLED veličine 4,8”, zavidne gustoće piksela (~300 PPI). Tu je PenTile matrica, koju mnogi ne vole, ali bez razloga. Ekran je poprilično oštar, sa odličnim prijenosom boja (kao što sam spomenuo prije, pokriva 105% RGB skale). Ekran je uz sve to i energetski efikasniji od SAMOLED+ ekrana, tako da ćemo ovaj uređaj moći koristiti još više bez potrebe za punjačem.

KAMERA

Galaxy S III ima 2 kamere, primarnu 8MP kameru, te sekundarnu (prednju) 1.9MP kameru. Tu je novi, unaprijeđeni senzor, a i softver kamere je poboljšan. Kao i do sada, moguće je snimati FullHD videozapise, ali novost je u tome što je moguće snimati HD video sekundarnom kamerom.

Kamera je i poprilično brza pri okidanju slika. Nema Shutter Laga, a kamera se može upaliti (od zaključanog uređaja) u manje od sekunde. Burst shot ima mogućnost uzimanja ~3 slike po sekundi, a softver onda može izabrati najbolju sliku za vas. Tu je i nova mogućnost, koja je dostupna i kod HTC-a, a to je snimanje videa i istovremeno fotografiranje.

Komentiraj